uD_oGQvuuFIHGuZIYcQOjRhf5n8

Mari kita berkongsi pengalaman,ilmu pengetahuan, gambar, video dan apa sahaja yang terfikir.....

Cara mudah, alaf kini...global

Sabtu, 30 Jun 2012

Hari Keluarga Jabatan Pengangkutan Jalan Perlis 2012

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......
Bersedia...

Cuaca sangat panas tetapi hari keluarga tetap berjalan lancar dan sangat meriah. 

Banyak acara yang disediakan seperti acara mewarna, bowling buag kelapa kering, mumia, rebut kerusi, isi air dalam botol, bawa bola pimpong dalam sudu, teka kacang, teka timbangan buah-buahan, lambungan kasih, solek pasangan, gubahan hantaran dan mencari harta karun.




Khamis, 28 Jun 2012

Set Kosmetik Penjagaan Dan Pencerah Wajah "La Miracle"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Kulit sihat dan berseri-seri dengan set kosmetik penjagaan dan pencerah wajah "La Miracle"

1. UV Protection Cream 7g     
2. Moisture Cream 7g
3. Night Treatment Cream 7g
4. Papaya Soap 40g

Harga adalah termasuk kos penghantaran. Untuk keterangan, baca seterusnya......





Bela Arnab Umbro Memenuhi Permintaan Anak

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Banyakkali dah anak asyik tanya bila lagi nak beli arnab. Dia kata nak bela. Dah tanya juga dua tiga tempat tapi tidak ada sepasang. Berbulan-bulan dok tanya bila lagi, bila lagi.

Ya lah, asyik sekolah, tusion, mengaji, tengok television...bosan juga...

Kebetulan satu hari saya lalu di jalan Sungai Dua, terpandanglah label ada arnab dijual di situ. Beberapa minggu lepas itu kami pun pergilah membeli sepasang arnab.

Sabtu, 23 Jun 2012

Petting Zoo "Lost World Of Tambun"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Jumaat, 22 Jun 2012

Apa ada "Lost World Of Tambun"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Water park

Khamis, 21 Jun 2012

Seni Patung "Lost World Of Tambun"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Pesekitaran Di "Lost World Of Tambun"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

"Lost World Of Tambun" terletak di atas tanah berusia 400 tahun di Ipoh Perak Malaysia. Apa yang ada di sini? Di sini ada Water Park, Amusement Park, Team Building, Swan Lake, Hot Spring and Spa, Tin Valley, Petting Zoo dan Tiger Valley. Anda boleh melayari www.sunwaylostworldoftambun.com untuk mendapatkan keterangan lebih terperinci.
Kami buat penyelidikan untuk tempat "Archi's day" dan "Structurs day".

Rabu, 20 Jun 2012

Gua Kepura "Lost World Of Tambun"

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Selasa, 19 Jun 2012

Batik Canting

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Teknik mencanting dan mewarna perlu dipelajari secara bersemuka dengan pengajar. Kemahiran mencanting dan mewarna juga boleh diperolehi dengan melakukan latihan. Semakin banyak kita berlatih semakin banyak perkara yang kita ketahui melalui pengalaman.

 http://Petuapaje.blogspot.com

Lawatan JawatanKuasa Pelaksana 5's' Ke IKM Beseri

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Perbincangan untuk MOU

Isnin, 18 Jun 2012

Batik Ikat

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Ikat-ikat kain, lepas itu sapukan dye batik.

Batik Retak

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......




Sapukan lilin pada keseluruhan kain. Bila sudah kering, renyok-renyokkan. Sapukan dye batik.








Ahad, 17 Jun 2012

Batik Kesan Garam

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......





Warnakan  dye batik di atas kain. Kemudian taburkan garam. Buangkan garam setelah kering.

Garam yang telah digunakan boleh digunakan semula. Ia akan menghasilkan kesan yang lebih menarik apabila mengeluarkan warna dari garam tersebut dan bercampur pula dengan dye asas yang diwarnakan pada kain.

Sabtu, 16 Jun 2012

Tengok Akaun. Ek! RM masuk lagi....

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Terima kasih kepada Nuffnang tidak terhingga kerana memberi kegembiraan. Buka akaun...Tengok -tengok...Ek! RM masuk lagi...Ini yang makin mengujakan...Mengapa tidaknya...Sedang tidur dibuai mimpi indah pun...Duit masuk dalam akaun. Biar pun CPC global. Sikit-sikit lama-lama jadi bukitkan...Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu....Apa pun kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya. Peringkat permulaan ini memanglah....Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian

Kempen
NAMA KEMPEN
BLOG
UIP Madagascar 3 CPC
Petuapaje.blogspot.com
RWGenting- School Holiday CPC
Petuapaje.blogspot.com
Q1 Maxis iPhone 4S
Petuapaje.blogspot.com

Nuffnang! Bila pula nak bagi aku iklan apa tu....??????

Kepada pelawat-pelawat yang setia...Diucapkan berbanyak-banyak terima kasih juga kerana setia dan berulang-kali melawat blog aku. Jangan lupa jadi follower blog aku...Datang melawat blog aku untuk menghiburkan hati bila boring-boring. Boleh tengok gambar-gambar, boleh berkenalan dengan follower aku, boleh menceduk pengalaman dan ilmu pengetahuan yang ada sedikit-sedikit yang dapat aku berikan....

 http://Petuapaje.blogspot.com

Khamis, 14 Jun 2012

Mari Mertabatkan Bahasa Melayu Di Persada Dunia

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Gadis Melayu, ayu dan bersopan santun..rindu kamu semua..
Bahasa Melayu adalah merupakan bahasa Kebangsaan Malaysia, bahasa ibunda Orang Melayu. 

Yang Korek itu kundi,
Yang merah itu saga,
Yang baik itu budi,
Yang indah itu bahasa.

Budi bahasa yang digunakan mengambarkan asas keterampilan seseorang dan bangsanya.  Bahasa yang digunakan juga adalah cerminan budaya bangsa dan kekuatan sesuatu bangsa. 



Selasa, 12 Jun 2012

Dapatan Kajian Bangunan Surau Sekitar Bandaraya Alor Setar

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Surau Taman Badlishah
Saya dan seramai 15 orang Pelajar Program Senibina Semester 3 Sesi Januari-Jun 2012 telah menjalankan kajian tentang rekabentuk dan pembinaan surau. Di antara dapat kajian tersebut adalah seperti berikut.

Surau adalah merupakan tempat yang diwakafkan kepada Orang Muslim yaitu orang yang beragama Islam untuk beribadah seperti mengerjakan sembahyang berjemaah (sembahyang beramai-ramai) lima waktu bagi masyarakat  sesuatu kawasan perumahan. Selain surau ia disebut juga sebagai Musalla, 

Jumaat, 8 Jun 2012

Sembang Menghias Rumah Idaman

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......


Sembang-sembang menghias rumah idaman membuat kami tergelak sakit perut dan kecut perut pu ada. Mengapa tidaknya! Di antara berlakunya tidak keharmonian rumahtangga, berlaku perceraian dan suami beralih arah keluar rumah adalah kerana disebabkan keadaan rumah yang tidak harmoni, keadaan dalam rumah yang tidak cantik dan menenangkan hati suami. Ya ke?  Ya la...kalau sudah spesisnya, buatlah macam manapun, perangainya macam itulah juga. Sembang-sembang rumah in bukan apa, adalah kerana tidak lama lagi kita akan menyambut Perayaan Hari Raya AidilFitri.

Keharmonian sesuatu ruang dalam rumah bukan tertumpu kepada ruang tamu sahaja tetapi setiap ruang di dalam rumah tersebut. Kerana itu pemilihan konsep, warna, kekemasan serta perabot yang betul cukup membantu serta memberikan kesan pertama yang baik kepada tetamu yang datang dan penghuni rumah itu sendiri. Macam-macam konsep yang ada untuk diterapkan seperti Retro, Minimalis, Feng Shuie, Inggeris, Royal, Nusantara dan Macam-Macam Ada atau Rojak sahaja. Lepas itu kena lihat pula bentuk, saiz, corak, motif dan warna perabut dan bentuk perabut, adakah ia bersesuaian di antara satu dengan lain.

Selasa, 5 Jun 2012

Berpisah Dalam Samar Cahaya Pagoda

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Cahaya Pagoda sebelah pagar buat suasana romantik
Mencari kelainan. Suasananya lebih romantik dalam samar-samar cahaya lampu Pagoda. Begitulah Majlis Perpisahan Pelajar Sesi Januari-Jun 2012.

Masak sendiri, hidangkan dan makan ramai-ramai, paling penting sedap dan mengenyangkan. Ayam bakar, daging bakar dan  hot-dog bercicahkan sambal kacang tanah sebab dagingnya telah diperap dengan perencah sate.

Semasa membakar lagi aromanya menyerbak, bila terhidu tiba-tiba terasa lapar.

Ahad, 3 Jun 2012

Tambah Markah! Riadah Dalam Blog Aku

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Kalau dengar tambah markah, semua orang suka, semua orang hendak. Contohnya buat ibadat lebih dapat markah pahala lebih. Buat kebajikan lebih dapat pahala lebih. Apa sahaja yang kita buat, lebih dari orang lain, mesti dapat pahala lebih, ganjaran lebih, untung berlipat ganda, dapat duit lebih dari orang lain. Kalau dalam ujian jawab lebih dari orang lain, mesti ranking markah teratas.

Jumaat, 1 Jun 2012

Canteknya Bunga Kertas!

- See more at: http://www.helperblogger.com/2012/05/add-facebook-like-button-to-blogger.html#sthash.zt4521Ye.dpuf
Assalammualaikum, salam sejahtera, salam 1(one)Malaysia serta salam seluruh dunia.......

Teruja pula hendak tanam pokok bunga kertas ni. Penting buat pilihan untuk memadankan dengan halaman rumah kita.

Kalau bunga yang ditanam dihalaman rumah kita terlampau warna-warni sangat pun nampak serabut pula.

Macam blog juga lah..kalau terlampau warna-warni, serabut juga memandang. Kalau blog remaja, mereka memang suka warna-warni terbawa-bawa dari alam tadika...He he..Maaf ye...


Jangan Lepaskan Peluang.....Bertindak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...